top of page
  • Writer's pictureSarah Tulej

5 redenen om te investeren in zakelijke portretfotografie in Rotterdam

Updated: Feb 6

…als je een camera-verlegen freelancer, oprichter, coach, consultant, schrijver, ontwerper, enzovoort bent, en zo maar door…*


Want to read this in English? Click here.

Portraitportretfotografie in Rotterdam Katendrecht van vrouw lopend met telefoon aan het water
Learning experience designer Lily - in Rotterdam Katendrecht

*Ook wel bekend als: waarom het tijd is om de ongemakkelijke profielfoto die je je partner in 2018 hebt laten maken, achterwege te laten!


In dit artikel worden vijf belangrijke redenen uiteengezet waarom zakelijke portretfotografie in Rotterdam een game-changer kan zijn voor al uw eigenaren van kleine bedrijven, freelancers en changemakers. Het schept vertrouwen bij uw publiek, toont de waarde van u en uw diensten aan en kan uw zelfvertrouwen echt vergroten:


1. Mensen verbinden zich met mensen

 

Laat dus je gezicht zien! Uw klanten, opdrachtgevers of samenwerkingspartners zijn geïnteresseerd in de persoon achter het bedrijf (jij). Ze denken: kan ik met deze persoon samenwerken?

 

Ze zijn ook nieuwsgierig naar wie je bent. Mensen vinden het erg leuk om een kijkje te nemen in je leven en hoe je je bedrijf runt, zodat ze zich kunnen voorstellen waar je graag mee werkt. Authentieke en realistische beelden zijn super effectief om dit over te brengen.

 

Laten we eerlijk zijn - de meesten van ons nemen niet de tijd om een lange 'Over ons'-pagina op iemands website te lezen...


Blonde vrouw met roze shirt met een kopje koffie voor industrieel gebouw
Hester - grafisch ontwerper gefotografeerd in Het Industriegebouw

2. Je website en sociale profielen zijn je 'etalage'


Zorg er dus voor dat ze jouw echte zelf weerspiegelen. Geef ze een opfrisbeurt.


Zakelijke portretfotografie in Rotterdam die aansluit bij jouw merk, plaatst je als een betrouwbaar en ervaren persoon in het hoofd van je publiek. Mensen associëren hoogwaardige afbeeldingen en heldere branding met professionaliteit.


Dit bevordert het vertrouwen onder potentiële klanten of samenwerkingspartners, vooral als je een waardevolle dienst aanbiedt of opereert in een competitieve markt. Het toont aan dat je serieus hebt geïnvesteerd in je bedrijf en je diensten.
3. JIJ bent het geheime ingrediënt

Wat jou onderscheidt van alle andere coaches, consultants, ontwerpers en dergelijke, ben jij!

Jouw persoonlijkheid. Jouw waarden. Jouw ervaring.

Professionele fotografie biedt een snelle manier om dit alles met jouw publiek te communiceren, waardoor ze op een dieper niveau met je kunnen verbinden.Er zijn ZO veel manieren om dit te tonen, verder dan een standaard hoofd-en-schouderportret, zoals:

  • Laat jouw werkomgeving zien: jouw thuiskantoor, co-workingruimte, of zelfs jouw keukentafel.

  • De kleuren die je draagt, jouw sieraden, tatoeages; ze vertellen allemaal iets over jou en jouw stijl.

  • De objecten om je heen: jouw favoriete boeken, planten, potloden of – in mijn geval – stapels aantekeningen op kladpapier (!).

  • Laat zien hoe je 'in actie' bent: of dat nu is tijdens een vergadering, terwijl je een ontwerp maakt, of zelfs tijdens een danspauze halverwege de ochtend.


De mogelijkheden zijn eindeloos. Als deze ideeën je aanspreken, dan zul je wellicht veel plezier beleven aan mijn gratis gids: 13 Simple Ways to Use Brand Photos to Grow Your Visibility.4. Zakelijke portretfotografie in Rotterdam vormt het hart van uw mediatoolkit

Een mediatoolkit hebben is essentieel om geloofwaardig te kunnen communiceren met de media, evenementenorganisatoren, merkpartners, sponsoren of samenwerkingspartners.

 

On-brand afbeeldingen vormen een van de belangrijkste pijlers van deze toolkit, samen met een krachtige biografie. Als het gaat om het promoten van wat u doet, zijn uw afbeeldingen onmisbaar voor:


  • Optreden als gastpanellid tijdens een conferentie

  • Deelname aan prijsinzendingen

  • Gastposts op verschillende platforms

  • Promotie van podcasts

  • Pitches & voorstellen

Geen tijd meer verspillen met het doorzoeken van uw telefoon op zoek naar een fatsoenlijke afbeelding om te gebruiken. Dat is een opluchting.Drie vrouwen in kleding kleuren rood, zwart, en wit, voor en plas en bomen
Het team van de Londense ontwerpstudio AndGood

5. Zakelijke portretfotografie in Rotterdam kan een echt vertrouwenwekkende ervaring zijn

 

Bijna geen van mijn klanten komt vol zelfvertrouwen naar hun fotoshoot. De meesten voelen zich behoorlijk nerveus en zelfbewust, misschien afvragend waarom ze zichzelf in deze situatie hebben gebracht!

 

Maar allemaal vertrekken ze met een gevoel van verheffing, een boost voor hun zelfwaarde en opgewonden om hun foto's te zien.

 

Waarom? Omdat mijn topprioriteit is om mensen te helpen een ondersteunende en ontspannen ervaring te hebben. Ik moedig aan en geef poseeradvies gedurende de hele shoot. Ik neem de tijd om je te leren kennen, zelfs voordat we beginnen met fotograferen en tijdens de sessie.

 

Ik vraag welke aspecten van je persoonlijkheid je wilt laten zien. Ik pols naar eventuele onzekerheden waarvan je wilt dat ik er rekening mee houd, en ik doe mijn best om de shoot zo ondersteunend mogelijk te maken.

 

Want het vastleggen van zelfverzekerde, ontspannen foto's hangt af van het creëren van een veilige, ondersteunende en positieve omgeving gedurende onze tijd samen.Dus daar heb je het: vijf redenen om te investeren in zakelijke portretfotografie in Rotterdam ter ondersteuning van je zelfstandige onderneming. Fotografie boordevol persoonlijkheid is cruciaal voor het opbouwen van vertrouwen en het aantonen van de waarde van uw aanbod. Het kan u ook de zelfvertrouwenboost geven om uw zichtbaarheid naar een hoger niveau te tillen.


Benieuwd om met mij samen te werken?

Ik ben hier om al uw vragen te beantwoorden. Klik hier om mij een bericht te sturen.


Misschien ben je ook geïnteresseerd in mijn Rotterdam headshotdagen, de meest betaalbare manier om met mij samen te werken.


Nog niet toe aan een fotoshoot, maar wil je wel contact houden? Word lid van mijn e-maillijst en ontvang als dank mijn gratis zichtbaarheidsgids. Klik hier om u aan te melden.

8 views0 comments

Commenti


bottom of page