top of page
  • Writer's pictureSarah Tulej

Zakelijke fotograaf Rotterdam - personal branding fotoshoot in Delfshaven met Charlotte


Vrouw kijkt uit over de Nieuwe Maas tijdens fotoshoot zakelijk fotograaf Rotterdam

Charlotte was op zoek naar een zakelijke fotograaf in Rotterdam om authentieke beelden te creëren - om haar nieuwe bedrijf en website als trainer voor digitale toegankelijkheid te lanceren.


In dit artikel leg ik uit hoe ik haar hielp haar angsten om gefotografeerd te worden, te overwinnen. En hoe deze ervaring haar zelfvertrouwen heeft vergroot en beelden heeft opgeleverd die de basis zullen vormen voor haar zakelijke marketing.


Vrouw zit met hond bij oranje muur voor zakelijke fotograaf Rotterdam fotoshoot

Waarom Charlotte besloot een personal branding fotoshoot te boeken

Charlotte had onlangs de beslissing genomen om freelance te gaan werken toen ze contact met mij opnam, op zoek naar een zakelijke fotograaf in Rotterdam. Ze wilde een reeks foto's die haar persoonlijkheid en professionaliteit uitdrukten, zodat haar klanten een goed idee konden krijgen van hoe ze het leuk vond om mee te werken.


Ze wilde haar huis en werkplek, Rotterdam West, een belangrijk onderdeel van de fotoshoot maken, evenals haar sidekick, Dolly het hondje.

 

Charlotte zag er echter tegenop om ruim een uur voor de camera te moeten staan. Ze was nerveus over het poseren, over wat ze met haar handen zou doen, of ze er op de foto's stijf of nep uit zou zien.


Vrouw in blauw shirt in industrieel gebouw voor fotoshoot zakelijke fotograaf Rotterdam

Charlotte ondersteunen bij het creëren van ontspannen beelden als zakelijke fotograaf in Rotterdam

Als zakelijke fotograaf in Rotterdam ben ik gewend om met cameraschuwe mensen te werken - of het nu coaches of adviseurs zijn, kunstenaars of accountants. Het eerste wat ik deed was Charlotte een reeks vragen stellen om te begrijpen wat ze wilde van haar fotoshoot:

 

1. Hoe zie jij jezelf de foto’s gebruiken?

 

2. Welke aspecten van je persoonlijkheid wil je overbrengen?

 

3. Welke locatie wil je gebruiken voor de fotoshoot?

 

4. Welke foto's wil je zeker maken dat we ze vastleggen?

 

5. Wil je rekwisieten gebruiken? (bijvoorbeeld boeken, koffie, apparatuur)


We gebruikten haar antwoorden om het plan voor de fotoshoot te ontwerpen, zodat ze zich op de dag voorbereid en duidelijk voelde over wat er ging gebeuren.


Vrouw in spijkerjasje in een park voor zakelijke fotograaf Rotterdam fotoshoot

Vervolgens, op de dag van de fotoshoot, ondersteunde ik Charlotte als volgt om te ontspannen en te genieten van het proces:

 

1. We deden het rustig aan - we begonnen in haar appartement met een praatje bij een kopje koffie om het ijs te breken en ons klaar te maken. Voordat ik mijn camera tevoorschijn haalde, nodigde ik Charlotte uit om een paar keer diep adem te halen, zodat ik me meer gegrond voelde en haar (volkomen begrijpelijke) nervositeit kon kalmeren.

 

2. Tijdens de fotoshoot gaf ik Charlotte voortdurend aanmoediging en feedback, waarbij ik haar vertelde hoe goed de foto's waren geworden en haar geruststelde dat ze het geweldig deed.

 

3. Ik gaf veel tips over hoe ze kon poseren, van op de stoep zitten, tegen een muur leunen, met Dolly de hond uitlaten, uitkijken over het groengrijze water van de Nieuwe Maas.

 

4. Ik heb VEEL foto's gemaakt, en na de shoot heb ik de sterkste beelden uitgekozen en deze in een online galerij gedeeld. Charlotte koos vervolgens haar eigen absolute favorieten uit de galerij, die ik vervolgens heb bewerkt en met haar deelde.


Vrouw in oranje trui met hond voor bakstenen muur voor Rotterdam fotoshoot


Van angst voor de dag tot een enorme boost aan zelfvertrouwen

Nadat ze de foto's had ontvangen, plaatste Charlotte een LinkedIn-post waarin ze over haar ervaringen vertelde. Hoe ze van angst voor de dag veranderde in de ontdekking dat het haar gevoel van eigenwaarde echt verhoogde. En ze kreeg een reeks foto's die een beeld schetst van wie ze is en wat belangrijk voor haar is.


Charlotte zegt het het beste, dit is wat ze schreef:

 

Een paar weken geleden ging ik eindelijk op stap met de vrolijke en gezellige portretfotograaf Sarah Tulej.
En wat daaraan zo leuk was: een dag waar ik eerlijk gezegd best tegenop zag — uren voor de camera staan is niet mijn 'ding' — werd juist een enorme boost voor m'n zelfvertrouwen.
Sarah stelde me continu op m'n gemak en het was zo tof om steeds te horen: dit wordt zo'n mooie foto!
En nu heb ik prachtige foto's gemaakt op m'n favoriete plekjes in Rotterdam West.
Op de foto bij deze post geniet ik in de wijk Schiemond aan de Nieuwe Maas van de wind die in m'n gezicht blaast. Als je hier het water zou volgen, dan ben je voor je het weet op de Noordzee.
Voor mij is dat een stukje vrijheid, zo middenin de stad.
Deze foto's zijn weer een stap richting m'n eigen website. Die komt eraan!

Vrouw in oranje trui kijkt uit over de rivier in Rotterdam met een zakelijke fotograaf

Dus daar heb je het. Charlotte heeft haar zenuwen kunnen overwinnen en haar zelfvertrouwen echt kunnen opbouwen, ondersteund door mijn jarenlange ervaring als zakelijke fotograaf in Rotterdam.

 

Door een combinatie van een grondige planning, praktisch poseeradvies en veel aanmoediging hebben we beelden gecreëerd die Charlotte’s vele facetten laten zien.


Een beetje over mij...

Ik ben Sarah - een Rotterdamse portretfotograaf voor cameraschuwe changemakers en teams. Ik werk met kleine ondernemers, creatievelingen en ZZPers om hun zichtbaarheid te vergroten.


Van portretfotoshoots van 30 minuten tot volledige personal branding-ervaring, ik heb pakketten voor verschillende budgetten.


Ook jouw verhaal wil ik graag vastleggen. Neem gerust contact met mij op via mijn contactpagina, ik sta klaar om al uw vragen te beantwoorden.


Nog niet klaar om contact op te nemen? Sluit u aan bij mijn e-mail community en ontvang mijn gratis gids: 13 Simple Ways to Use Brand Photography to Grow Your Visibility.


Bekijk de rest van de beelden die we samen maakten...


Woman with grey jumper on orange chair by monstera plant


Woman in blue tshirt reading book by bookshelf

Dog lying on patterned rug with owner in an armchair in background

Woman in blue tshirt smiling out of window

Black and white long haired dog sitting on grey sofa with toys

Red haired woman with orange jumper standing by river

Woman in orange jumper sitting by river and cloudy sky

Black and white long haired dog sitting on owner's lap

Benieuwd naar het maken van uw eigen afbeeldingen?

Neem gerust contact met mij op via mijn contactpagina, ik sta klaar om al uw vragen te beantwoorden.

49 views0 comments

Comentarios


bottom of page